Teraz jest Pn paź 02, 2023 4:15 pm Wyszukiwanie zaawansowane
Polecamy uwadzę: Chrześcijański Serwis Informacyjny | Radio Chrześcijanin Katalog dobrych książek | Ogłoszenia drobne (kupię, sprzedam, itp.) |
---|
qbasss napisał(a):Mówimy, że Jezus Chrystus jest naszym pośrednikiem pomiędzy Bogiem. Dlaczego nie modlić się bezpośrednio do Boga? Po co nam do tego pośrednik?
qbasss napisał(a):Mówimy, że Jezus Chrystus jest naszym pośrednikiem pomiędzy Bogiem. Dlaczego nie modlić się bezpośrednio do Boga? Po co nam do tego pośrednik?
qbasss napisał(a):ale dlaczego w Starym Testamencie słyszał a dziś raptem miałby nie słyszeć? Skoro jest oddzielony od grzechu i wszelkiej nieprawości to dlaczego w Edenie miał styczność z wężem? (grzechem) Za czasów Noego obserwował Świat i stwierdził, że żyją na nim grzeszni ludzie - dlatego zesłał potop - czyli tu również miał styczność z grzechem i nieprawością. Uśmiercenie prawie wszystkich istot podczas potopu nie równa się żadnej wojnie którą przeżyliśmy. Skoro jest czystą miłością - dlaczego to uczynił? Podobnych przykładów jest wiele..
qbasss napisał(a):wiem, ale to była odpowiedź na post hungry
"Biada temu, kto się spiera ze swoim stwórcą, skorupka wśród glinianych skorupek! Czy glina może powiedzieć do tego, kto ją formuje: Co robisz? albo dzieło do swojego mistrza: On nie ma rąk?" Księga Izajasza 45:9
akk9 napisał(a):witam, mam pytanie
Czemu traktuje się ten werset jako instrukcję do wyłączności pośrednictwa (lub jej braku) Jezusa w modliwtwie,
skoro wystepuje w kontekcie pośrednictwa Chrystusa w zbawieniu / w męczeństwie?
ucash napisał(a):akk9 napisał(a):witam, mam pytanie
Czemu traktuje się ten werset jako instrukcję do wyłączności pośrednictwa (lub jej braku) Jezusa w modliwtwie,
skoro wystepuje w kontekcie pośrednictwa Chrystusa w zbawieniu / w męczeństwie?
Który werset?
hungry napisał(a):Może chodzi mu o 1 List do Tymoteusza 2:5
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości