Teraz jest Pn wrz 25, 2023 2:02 am Wyszukiwanie zaawansowane
Polecamy uwadzę: Chrześcijański Serwis Informacyjny | Radio Chrześcijanin Katalog dobrych książek | Ogłoszenia drobne (kupię, sprzedam, itp.) |
---|
Katarynka napisał(a):Leszku- chodzi o narzucenie interpretacji Biblii. Byłam kiedyś członkiem zboru charyzmatycznego. Potem się przeprowadziłam i z konieczności
( bo nie było innego zboru) dołączyłam do zboru, który akurat był w mieście( chciałam mimo wszystko mieć kontakt z wierzącymi). Nie negowali oni charyzmatów, choć ich nie praktykowali. Potem nasz pastor z różnych w zględów zrezygnował i powołano nowego nauczyciela. I ów nowy nauczyciel zaczął gosić takie a nie inne nauczanie( i jest pewny, że głosi je w oparciu o Biblię), z którym reszta się...zgodziła( oprócz mnie i mojego męża). Im to nie przeszkadza, i tak wcześniej nie praktykowali darów, niewiele było na ich temat nauczania i w ogóle. Nas nie słuchają. Próbowaliśmy wyjasniać nasz punkt widzenia, ale to jak grochem o ścianę.
I teraz zastanawiam się, co robić...Czy trwać w tym zborze mimo wszystko
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości