Teraz jest So wrz 05, 2015 4:36 am Wyszukiwanie zaawansowane


Polecamy uwadzę: Chrześcijański Serwis Informacyjny | Radio Chrześcijanin
Katalog dobrych książek | Ogłoszenia drobne (kupię, sprzedam, itp.)

Czat na chrzescijanin.pl

serwisy którymi usługami warto się zainteresować

Postprzez admin » Cz wrz 14, 2006 8:24 pm

Przerwa techniczna a tak naprawde to trwaly prace na serwerze i nie zostal wlaczony.
admin
Aktywny
 
Posty: 1525
Dołączył(a): Cz wrz 20, 2001 1:00 am

Postprzez admin » Pt wrz 15, 2006 9:14 am

Juz zostal.
admin
Aktywny
 
Posty: 1525
Dołączył(a): Cz wrz 20, 2001 1:00 am

Postprzez romex » Pt sty 26, 2007 5:48 pm

Witam!

Od jakiegoś już czasu próbuję dostać się na chat, ale niestety otrzymuję komunikat: "Błąd protokołu transmisji". Czy to oznacza, że chat aktualnie nie działa? Sprawdzałem go już spod 3 systemów :) .

Pozdrawiam,
Romek
romex
 
Posty: 9
Dołączył(a): Pn paź 27, 2003 10:00 am
Lokalizacja: Białystok

Postprzez admin » So sty 27, 2007 11:06 am

Bylem i dziala. Czasami moze faktycznie sie wylaczyc i dobrze, ze ktos da znac.
admin
Aktywny
 
Posty: 1525
Dołączył(a): Cz wrz 20, 2001 1:00 am

Postprzez romex » Pn sty 29, 2007 12:54 pm

Niestety, nie wiem jakim cudem, ale u mnie za każdym razem, gdy usiłuję wejść na czat, pojawia się komunikat "Błąd protokołu transmisji" :(
Niemożliwe, aby czat działał tylko od przypadku do przypadku (akurat wtedy, gdy ja nań nie wchodzę :lol: ). Z drugiej strony, Javę mam zaistalowaną i inne przykładowe czaty działają (sprawdzałem pierwsze z brzegu: WP i Onet). Dziwny problem...

P.S. Wydaje mi się, że to problem skryptu PHP - komunikat brzmi "Blad protokolu transmisj" (dosłownie). Czyżby jakimś sposobem moje łącze internetowe nie mogło zostać obsłużone :?: Nie próbowałem jeszcze wchodzić na czat spod systemu Linux, ale wątpie, czy to da jakiś efekt... :(
romex
 
Posty: 9
Dołączył(a): Pn paź 27, 2003 10:00 am
Lokalizacja: Białystok

Postprzez lilik » N mar 11, 2007 8:13 pm

Błąd protokołu transmisji jak mi sie wydaje (gdyz jesio nie udalo mi sie rozwiazac tego problemu) jest spowodowane tym ze podczas komunikacji kilemt serwer u ciebie wystepuja jakies beldy poneiwaz klient dzial po stronie twojej poniewaz jest w javie wiec to nie wina serwer, szukam bledu gdyz kilka osob tez tak ma i nie mozesz prowonywac z onetem czy wp bo to zupelnie inen mechanizmy nasz jest zakupiony z polchatu i na roznych serwerach dziaja sie z nim rozne rzeczy niestety, ja np w pewnych serwisach mam ze nei znajduje polchat.class i sie aplet nie uruchamia natomiast nasz czat dziala u mnie bezporblemowo (poza malymi wyjatkami) ;)

tgakze pozostaje tylko czekac az znajde w czym lezy problem ew jesli ktos sie spotkal z rozwiazniem tego to prosze o info
lilik
 
Posty: 20
Dołączył(a): Śr paź 19, 2005 8:18 pm
Lokalizacja: nibylandia

Postprzez romex » Pn mar 12, 2007 12:30 pm

Od paru tygodni już mogę wejść na czat bez problemów. Widzę, że bardzo się staracie poprawić komunikację klienta z serwerem ;) . Dzięki za staranne podejście do tematu. Życzę, aby już nikt nie miał z tym problemem do czynienia...

Pozdrawiam serdecznie,
Romek
romex
 
Posty: 9
Dołączył(a): Pn paź 27, 2003 10:00 am
Lokalizacja: Białystok

Strona Kodowa

Postprzez sirch » Pt cze 22, 2007 8:38 pm

Ja wciąż dostaje próba serwer'a zakończona porażką...
A może być np. to przez złą stronę kodową???
Bo słyszałem, że jak jest zła strona kodowa, to tekst programu, czy strony nie jest Poprawnie zrozumiany przez przglądarkę czasem...

Albo może powinienem zainstalować nową Javę???
Którą wersję używacie???
Ostatnio edytowano Pt cze 22, 2007 8:56 pm przez sirch, łącznie edytowano 1 raz
sirch
Użytkownik
 
Posty: 39
Dołączył(a): N sty 08, 2006 7:27 pm
Lokalizacja: Poznan

Postprzez hungry » Pt cze 22, 2007 8:46 pm

czat niedziala u wszystkich nie tylko u Ciebie , powiedzmy że jest drobna awaria
hungry
Aktywny
 
Posty: 3274
Dołączył(a): Pt cze 11, 2004 3:42 pm

ONlyPoznan5743

Postprzez sirch » Pt cze 22, 2007 8:57 pm

Pozdrowienia od Only'ego hungry...
sirch
Użytkownik
 
Posty: 39
Dołączył(a): N sty 08, 2006 7:27 pm
Lokalizacja: Poznan

Postprzez hungry » Pt cze 22, 2007 9:02 pm

dzięki :) a kto sie kryje pod nickiem sirch? :) tzn czy mozna wiedziec czy tez na czacie bywałeś(aś) ?
hungry
Aktywny
 
Posty: 3274
Dołączył(a): Pt cze 11, 2004 3:42 pm

OnlyPoznan5743

Postprzez sirch » Pt cze 22, 2007 9:28 pm

ONlyPoznan5743
W temacie umieściłem nick,
A sirch to Chris od tył.
sirch
Użytkownik
 
Posty: 39
Dołączył(a): N sty 08, 2006 7:27 pm
Lokalizacja: Poznan

Postprzez admin » Pt cze 22, 2007 9:39 pm

Moze uda sie cos zrobic do poniedzialku. Brak jednak czasu na wszystko.
admin
Aktywny
 
Posty: 1525
Dołączył(a): Cz wrz 20, 2001 1:00 am

Następna strona

Powrót do Usługi internetowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

Wymiana:

cron