radio internetowe

Nasze serwisy: Chrześcijanin: Serwis Informacyjny | Chat | Czytelnia | Książki | Homoseksualizm | Modlitwa | Radio (stacja nadająca tylko w internecie)

Zasady na forum, które należy znać!

::Reklama::Sponsora::Dnia:: Forum dyskusyjne, moderowane.
Forum Forum chrześcijan Strona Główna Forum chrześcijan
Forum dyskusyjne dla chrześcijan

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Zasady na forum!

c.d.n.

Modle sie juz ponad półtora roku i nic !!!!

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum chrześcijan Strona Główna -> Modlitwa
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kasia24

PostWysłany: Nie Lut 21, 2010 2:04 pm    Temat postu: Modle sie juz ponad półtora roku i nic !!!! Odpowiedz z cytatem

To stało sie ponad dwa lata temu. Zakochałam sie w osobie dosyc sławnej,ktora komnpletnie nie znam i nigdy nie widzialam.Wiem ze to glupie i nigdy nie powinno sie to zdarzyc,ale stalo sie i nic nie zrobie.Na poczatku myslalam ze to tylko zauroczenie i zaraz mi przejdzie, ale po pewnym czasie zrozumialam ze to naprawde jest milosc ale platoniczna.Niecałe połtora roku temu modlilam sie do Boga aby kiedys spelnilo sie to moje marzenie.Lecz zniechecilam sie bo to jest wogole nierealne.Od tego czasu modle sie aby Bog zabral mi ta milosc,zebym tak nie cierpiala przez nia,lecz narazie bezskutecznie.Wiele razy probowalam o nim zapomniec ale mi sie to nie udalo.Probowalam juz chyba wszystkiego i nic z tego.
Prosze Was,poradzcie mi co mam w takiej sytuacji zrobic,jak mam o nim zapomniec lub co zrobic zeby to moje marzenie sie spelnilo ???
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Donosiciel

Wysłany:     Temat postu: Ogloszenia zewnetrzne

Powrót do góry
admin
Aktywny

PostWysłany: Nie Lut 21, 2010 11:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Idź z nią porozmawiać a jeśli nie jest to możliwe pozostaje ci czekać a może kiedyś ...

Inna opcja
Miłość wymaga decyzji. Możesz podjąć decyzję i zacząć życia ciąg dalszy. Taka sytuacja nie jest czymś wyjątkowym jednak do "tańca trzeba dwojga".

Jeśli jesteś osobą wierzącą zaangażuj się w ająś służbę chrześcijańską to na pewno ci pomoże odetchnąć.

Nie widzę osobiście sensu modlić się aby Bóg zabrał tę miłość bo decyzja należy do ciebie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
ucash
Aktywny

PostWysłany: Wto Mar 02, 2010 1:35 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiesz adminie jezeli jestes zakochany to naprawde trudno przychodzi zabranie sie za cos innego,poprostu tak jakby wszystko tracilo swoj sens i liczy sie tylko osoba z ktora chcialbys spedzac czas

Kasiu wspomne tylko ze Abraham czekal na wypelnienie sie objetnicy 20 lat to dopiero byla poczekalnia

Oraz uwarzam ze Bog czesto niespelnia naszych zachianek poprostu dla naszego dobra ,oczywiscie my o tym niewiemy no bo przeciez kochasz ta osobe i tylko to sie liczy,lecz poza tymi pieknymi chwilami ktore sobie wyobrazamy z ukochanym/na, jak bardzo mozemy uszczesliwic ta osobe,niewybiegamy dalej niz za czubek naszego nosa,a Pan hm troszke dalej

Na zlamane serca,nic tak nie leczy ran jak czas,oczywiscie dobrze zagospodarowany,rada admina bardzo dobra

Kto wie moze Bog wykozystuje ta sytuacje abys poznala kogos w zborze!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Mother

PostWysłany: Sro Maj 26, 2010 4:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Modlitwa jest wielką lekcją pokory. Sama doświadczam tego, gdy się buntuję, gdy mam kryzys, bo przecież modlę się o coś od wielu lat i wydaje mi się, ze nic się nie zmienia.

Jeśli chodzi o sprawy miłosne, to jest to zagadka dla nas i nie wiemy dlaczego Bóg stawia nam tę osobę na drodze i nie wiemy czy coś z tego będzie, czy nie. Modlimy się, żeby kochać bardziej, żeby ktoś nas pokochał, lub żeby zapomnieć, ale nie zawsze się to udaje. Interpretujemy różne znaki, wydaje nam się, że już coś wiemy, rozumiemy, aż w końcu znowu przychodzi nam zderzyć się z jakąś ścianą.

Wiem, że to nie jest łatwe, bo to delikatna sfera, ale trzeba zaufać Bogu i doceniać to co mamy. Może ta osoba potrzebuje twojej modlitwy, może jest potrzebna dla twojego wzrostu, może jedno i drugie, a może jeszcze coś innego.

Warto zająć się też innymi sprawami, aby nie dać się zdominować nieszczęśliwej miłości, a między czasie powierzać siebie i tę osobę Bogu.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum chrześcijan Strona Główna -> Modlitwa Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: