| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
lood
|
Wysłany: Nie Sty 31, 2010 11:24 pm Temat postu: |
|
|
Jestesmy polska rodzina i uczeszczamy do http://www.the-gate.org.uk
i mamy kontakty z wierzacymi w wielu miejscach wysp brytyjskich.
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Donosiciel
|
Wysłany: Temat postu: Ogloszenia zewnetrzne |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
hungry Aktywny
|
Wysłany: Pon Lut 01, 2010 11:43 am Temat postu: |
|
|
Te wyspy jeszcze nie zatonęły od Polaków?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
admin Aktywny
|
Wysłany: Wto Lut 02, 2010 8:42 am Temat postu: |
|
|
To, że jest tak dużo Polaków w Anglii to okazał się mit. Anglicy wzięli się na liczenie obcokrajowców i prawie 2 mil. to było ale kiedyś i to wszystkich obcokrajowców co przyjechali. Polaków jest teraz ponoć ok. 0.5 mil.
Dane podaje z głowy ale ze statystyk, które widziałem ok. tygodnia temu. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gogolinm
|
Wysłany: Pon Mar 01, 2010 11:09 pm Temat postu: Re: Chrzescijanie w Eastbourne |
|
|
Mieszkamy ok 50 km od Bristolu szukamy wierzących w Somerset lub Devon, okolice Bristolu, Bridgwater, Taunton Weston Super Mare . Pozdrawiamy Mariusz i Gosia
Mieszkamy z żoną ok 50 km od Bath i też szukamy wierzących, zapraszam napiszcie coś więcej na adres gogolinm@o2.pl.Mariusz i Gosia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
emigrant
|
Wysłany: Sob Sie 07, 2010 5:44 pm Temat postu: |
|
|
Witajcie!
Czy nadal jesteście w UK?
Ja mieszkam w Kettering w Midlands i jestem zainteresowany aktywizacją polskich wierzących i tworzeniem polskojęzycznych wspólnot.
Odezwijcie się proszę.
Moje 5 letnie doświadczenia mówią mi, że dobrze by było zorganizować się w polskojęzycznym kościela (ewentualnie wielojęzycznym).
Myślę o zarejestrowaniu nowego kościola ze statutem typowym dla kościołów kongregacjonalnych o charakterze wczesnozielonoświątkowym.
Jako zarejestrowany kościół mogli byśmy prowadzić partnerską wspólpracę z wszystkimi kościołami pokrewnymi w UK i Polsce.
pozdrawiam pokojem Bożym |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gogolinm
|
Wysłany: Sro Sie 11, 2010 10:18 am Temat postu: pozdrawiamy |
|
|
| tak nadal jestesmy w Angli z tym że do 25 sierpnia jestesmy na wakacjach w Polsce. Napisz do nas na maila gogolinm@o2.pl mamy kontakt też do wierzących oło Birmingham. Mariusz i Gosia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|