radio internetowe

Nasze serwisy: Chrześcijanin: Serwis Informacyjny | Chat | Czytelnia | Książki | Homoseksualizm | Modlitwa | Radio (stacja nadająca tylko w internecie)

Zasady na forum, które należy znać!

::Reklama::Sponsora::Dnia:: Forum dyskusyjne, moderowane.
Forum Forum chrześcijan Strona Główna Forum chrześcijan
Forum dyskusyjne dla chrześcijan

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Zasady na forum!

c.d.n.

olabamallalala modlitwa językami?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum chrześcijan Strona Główna -> Modlitwa
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
asa
Aktywny

PostWysłany: Pią Cze 27, 2008 6:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Omyk, przepraszam za ton pouczania.

bralam pod uwage twoje slowa, a nie cytat z GW.

Mati, jak mysle, nie jest katolikiem, stąd "powazne wątpliwosci".
i "dystans do tej sytuacji". (oczywiscie mati- wybacz, ze pisze nijako w twoim imieniu).
Ja rowniez, po latach patrze nieco inaczej na przezycia, ktorych doswiadczylam w KK. Wszak i aniol ciemnosci umie podawac sie za aniola swiatlosci. Mysle, biorąc pod uwage niebilijne móstwo zawierzeń roznym duchom i zachowań nie mających z Pismem nic wspolnego, ze tam jest bardziej niebezpiecznie niz we wspolnotach ewangelicznych. (rzeczywiscie, różaniec był na porządku dziennym w Odnowie, w której ja byłam)Co nie znaczy, ze w tych ostatnich ich wogole nie ma.
Cytat:
Zresztą wpisz w google 'odnowa raciborska', 'grupa raciborska', itd. i sama zobacz

wpisalam.
relacje i opinie sa ze strony katolickiej

nie wiem jak tam bylo naprawde,
poza tym nie wiem rowniez co myslec o tym:

Z raciborską wspólnotą są dwa problemy, pierwszy - nazwijmy go prawno-kanoniczny. To są zielonoświątkowcy i to w tym najbardziej sekciarskim wydaniu działający pod przykrywką Kościoła katolickiego. Co prawda członkowie grupy zostali dekretem biskupa usunięci z Kościoła wiosną ubiegłego roku a na jej miejsce powołano oficjalną katolicką grupę Odnowy w DŚ, ale z tego co wiem i tak wszyscy wrócili do tej nowo utworzonej. Oficjalnie - istnieją w Kościele, nieoficjalnie - robią swoje jako że pranie mózgów odbywa się głównie na prywatnych spotkaniach w domach.
fragment ze strony:http://www.nowiny.pl/forum.php?showtopic=3004&id_top=206
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Donosiciel

Wysłany:     Temat postu: Ogloszenia zewnetrzne

Powrót do góry
mati408

PostWysłany: Pon Cze 30, 2008 7:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

asa napisał:

Mati, jak mysle, nie jest katolikiem, stąd "powazne wątpliwosci".
i "dystans do tej sytuacji". (oczywiscie mati- wybacz, ze pisze nijako w twoim imieniu).

nie ma sprawy. owszem nie jestem już katolikiem, a bardziej precyzyjniej - nigdy nim nie byłem. Tak jak pisze w cytacie z nowin raciborskich grupa raciborska nie jest katolicka, ona chyba nie ma wogóle tożsamości ponieważ nigdzie nie jest spisane w co wierzy a w co nie. Ale ich poglądy są zaczerpnięte z różnych źródeł protestanckich.

Chwilowo mi to odpowiadało - pozostać w KRK a jednocześnie odrzucić pewne dogmaty KRK - wygodne prawda?. Dlatego Odnowa w Duchu Św. w Raciborzu przy kościele N.Serca..Pana Jezusa została rozwiązana. Co nie zmienia niestety faktu że funkcjonuje dalej w podziemiu. Nowa formacja modlitewna w tym samym kościele to jest tylko miejsce do znajdowania nowych członków.

Nie zrozumcie mnie źle. Błogosławię im. Życzę im wszystkiego dobrego i owoców Ducha Św. Ale są pewne zjawiska niepokojące u nich jeśli chodzi o sposób zdobywania nowych członków, ich późniejszą formację, nieprzejrzyste sprawy finansowe oraz jednoosobowe, hierarchiczne przywództwo.

I wracając do tematu: czy pół godzinna modlitwa na językach 200 ludzi buduje Kościół?
Słyszałem o innych takich przegięciach - w Ukrainie np. ludzie klaskali - najpierw miarowo, powoli, a potem przyspieszali. Gdy już było bardzo głośno i zapanowała euforia twierdzili, że to Duch Św. przychodzi. Czy o to chodziło Panu Jezusowi gdy mówił, że da nam swojego Ducha? Moim zdaniem nie. Moim zdaniem to samo dotyczy "olabamallalala" z tematu postu.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
asa
Aktywny

PostWysłany: Sro Lip 02, 2008 11:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mati408 napisał:

Nie zrozumcie mnie źle. Błogosławię im. Życzę im wszystkiego dobrego i owoców Ducha Św. .

Nie niepokój sie, ze swej strony moge napisac, ze cie rozumiem, czynie podobnie..., nade wszystko potrzebne jest kazdej wspolnocie silne prowadzenie Ducha sw., Jego darów- chociazby dar w rozeznaniu duchów, hm...., chociaz Paweł nawołuje, abysmy gorliwie prosili Ducha sw. o dar prorokowania, a mowic językami nie zabraniali (1Kor14,39)

Cytat:
I wracając do tematu: czy pół godzinna modlitwa na językach 200 ludzi buduje Kościół?

nie buduje, tworzy chaos i wzbudza niepokój, w kazdym razie u mnie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Mentor

PostWysłany: Nie Sty 17, 2010 4:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zastanawialem się przez moment czy odgrzewać temat mający półtorej roku.. ale ciężko mi zdzierżyć hasła typu 'heretycki KK'...

boli mnie trochę, jako katolika, chrześcijanina, ale przede wszystkim - tego samego w oczach Pana, jak Wy wszyscy, dziecka bożego ten brak tolerancji.

to zdziwienie o działalności Ducha Świętego, o tym że Nowa Pięćdziesiątnica miała miejsce i 'u nas'.

sam działam w Katolickiej OCh od dwu lat. Glosalią modlę się co prawda kilka tygodni - kiedyś trzeba zacząć - ale mam pewne doświadczenie.

Primo - hasełko które usłyszałem od pewnej mojej dobrej znajomej, protestantki, że 'nie ma jednozbawczego kościoła'.
Służymy jednemu Panu, może idziemy różnymi drogami.
ale ożywia nas JEDEN DUCH.
Zawsze.

Secondo - widzę że moderatorzy to tutaj jakoś tak słabo działają, bo temat kilka razy zjeżdzał na off.
Terzo - Kwestia tego, kto ma 'łaskę tłumaczenia' jak to pięknie określa Święty Paweł, jest taka że, nie ważne czy w kościołach protestanckich czy katolickich, mało jest ludzi którzy lubią, chcą słuchać. Jesteśmy zewsząd otoczeni przez środowisko konsumpcyjne, atakowane obrazami i mediami - ciężko nam zachować w sercach ciszę. Dobrze jest modlić się o ciszę w sercu. Łaska tłumaczeń też się w ten czas pojawi, o ile dopuścimy do siebie Ducha Świętego.

No, to tak na przywitanie:)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
hungry
Aktywny

PostWysłany: Pon Sty 18, 2010 10:38 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mentor napisał:
Secondo - widzę że moderatorzy to tutaj jakoś tak słabo działają, bo temat kilka razy zjeżdzał na off.

Może żebyś nie narzekał na brak tolerancji ale ciężko widzisz tutaj dogodzić każdemu. Jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził
Nie martw się zapewniam Cię, że admin i moderatorzy czuwają.
Ale też mają swoje życie: pracę dom. Pamiętaj proszę.
Mentor napisał:

...Kwestia tego, kto ma 'łaskę tłumaczenia' jak to pięknie określa Święty Paweł, jest taka że, nie ważne czy w kościołach protestanckich czy katolickich, mało jest ludzi którzy lubią, chcą słuchać. Jesteśmy zewsząd otoczeni przez środowisko konsumpcyjne, atakowane obrazami i mediami - ciężko nam zachować w sercach ciszę. Dobrze jest modlić się o ciszę w sercu. Łaska tłumaczeń też się w ten czas pojawi, o ile dopuścimy do siebie Ducha Świętego.
No, to tak na przywitanie:)

Paweł nic nie wspomniał o kościele katolickim i protestanckim odnośnie tłumaczeń.
Dar tłumaczenia przypominam to również jest dar Ducha Świętego (1 Kor.12:10). I na pewno nie dostają go osoby które mają problemy z relacją z Bogiem, nie są w stanie usłyszeć Bożego głosu, tu jest podobnie jak z proroctwem.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum chrześcijan Strona Główna -> Modlitwa Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

Skocz do: