radio internetowe

Nasze serwisy: Chrześcijanin: Serwis Informacyjny | Chat | Czytelnia | Książki | Homoseksualizm | Modlitwa | Radio (stacja nadająca tylko w internecie)

Zasady na forum, które należy znać!

::Reklama::Sponsora::Dnia:: Forum dyskusyjne, moderowane.
Forum Forum chrześcijan Strona Główna Forum chrześcijan
Forum dyskusyjne dla chrześcijan

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
Zasady na forum!

c.d.n.

Biblionerzy

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum chrześcijan Strona Główna -> Programy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
punc

PostWysłany: Nie Lis 22, 2009 1:30 pm    Temat postu: Biblionerzy Odpowiedz z cytatem

Witam was serdecznie,
Chciałem wam przedstawić grę "Biblionerzy" przygotowaną przez ludzi z otwockiej wspólnoty modlitewno charyzmatycznej, przy kościele pallotynów. Grę znajdziecie na stronie
http://www.sneotwock.pl/biblio/
Mogą z niej korzystać ci znający Biblie bardzo dobrze, a zarówno ci, u których leży ona tylko na półce ( chociaż wierzę, że tutaj nie ma takiego "przypadku")
Warto się spróbować Proszę zapoznać się z instrukjcją gry. Proszę również o pomoc w promocji owej gry jeżeli wam/ci się spodoba.
Gra zawiera jeszcze błędy literówkowe i logiczne, lecz jest co jakiś czas aktualizwoana
Możesz nam pomóc w ulepszaniu wysyłając swoje uwagi na adres mailowy zawarty w Instrukcji
Cenimy uwagi, pochwały i modlitwę.
Z Panem Bogiem! życzę miłej zabawy w gronie całej rodziny
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Donosiciel

Wysłany:     Temat postu: Ogloszenia zewnetrzne

Powrót do góry
kuba84

PostWysłany: Nie Lis 22, 2009 10:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tutaj za dużego odzewu niestety nie będzie. Jak widzisz, twój post jest pierwszym postem od 18 dni w tym dziale. Kilka osób na tym forum pewnie się dowie o tej grze. Sam w nią grałem i przyznam, że jest sprytnie zrobiona. Zarówno "publiczność", jak i "przyjaciel" wskazali tę samą odpowiedź na jedno z pytań i okazała się odpowiedzią ...złą. Ale dobrze, bo to zmusza do myślenia.
Powrót do góry
punc

PostWysłany: Nie Lis 22, 2009 11:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

prawdopodobieństwo jest zależne od poziomu pytania
Powrót do góry
zosiano
Aktywny

PostWysłany: Nie Lis 22, 2009 11:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No tak, chyba tak, bo przy ostatnim 15 pytaniu skorzystałam z pomocy braciszka przez telefon i zrobił mnie w bambuko i zawaliłam równo - och jak się wściekłam , bo byłam tuż tuż.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
hungry
Aktywny

PostWysłany: Pon Lis 23, 2009 8:56 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Taką grę na kompa już dawno wymyślono tylko że w dosie. Mam ją gdzieś w instalkach.
Jest ona też dalej w sieci do pobrania tutaj. Jak widać to już modyfikacja, bo ja ją miałem jeszcze wcześniej niż na tej stronie opublikowana. Stara gierka.
Powrót do góry
zosiano
Aktywny

PostWysłany: Pon Lis 23, 2009 10:28 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No tak, ale kto dziś pracuje na DOS-ie? Chyba takie dinozaury jak my wiedzą, że w ogóle taki program istniał.
Powrót do góry
hungry
Aktywny

PostWysłany: Pon Lis 23, 2009 11:36 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I tu byś się zdziwiła, że dziś się używa DOS'u również. To że vista 64 bitowa ma problem z dosowymi programami nie znaczy że pod XP nie działają
Biblionerzy śmigają pod Win XP. Myślę że ten dział forum będzie odpowiedni dla programu "biblionerzy" Dlatego wątek przesunąłem w to miejsce.
Powrót do góry
zosiano
Aktywny

PostWysłany: Pon Lis 23, 2009 12:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oooo, mam XP! DOS był świetny, ale dla mnie zawsze była ta bariera językowa - zbyt słabo znam angielski, można mówić o wtórnym analfabetyzmie, gdyż uczyłam się go 43 lata temu i choć byłam dobra w te klocki, to nie miałam żywego kontaktu z językiem przez te lata. Wiadomo, że dopiero w latach 70. można było na dowód wyjechać do Enerdowa lub Pepikowa, a tam prędzej po rusku, jak po angielsku.
Ale spytam synka Łukaszka - naczelnego informatyka domu, co się da z tym zrobić, bo Andrzej elektronik zbyt poważna szycha na takie pierdy i opędza się ode mnie zwalając na młodszego brata.
Powrót do góry
hungry
Aktywny

PostWysłany: Pon Lis 23, 2009 1:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie no bez przesady nie ma mowy o wtórnym analfabetyźmie gdy nie chodzi o język ojczysty. Angielski nie jest językiem ani urzędowym w naszym kraju ani ojczystym, choć
po prostu przydaje się coraz częściej w krajach europejskich. Poza tym nie tylko w DOS'ie go mamy ale w większości oprogramowania.
Dobrze że masz XP więc pozazdrościć że możesz sobie w "Bilionerów" poklikać.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum chrześcijan Strona Główna -> Programy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: